torsdag, juli 20, 2006

Filmer

Jag gillar film. Jag gillar att ha filmer. Jag har lite filmer. Favoritfilmer är svårt. Eller framförallt att rangordna. Att säga "Det här är bäst". Det finns så mycket bra att välja på.

Iallafall. Kollade igenom vad jag hade hemma. Funderade på vilka som var de bästa. Har så många jag gillar, så det var svårt. Men jag försökte få fram en lista med filmer man måste gilla. Jag har förståelse för att vissa (tjejer t ex) inte gillar krigsfilmer (Saving Private Ryan, Full Metal Jacket) och häftiga actionfilmer (Kill Bill I och II, Boondock Saints), och vissa filmer kanske är lite väl konstiga (The Machinist, De 12 apornas armé), andra har väldigt konstig humor enligt vissa (Royal Tenenbaums, Life Aquatic) eller så är de brittiska (Life of Brian, The search for the Holy Grail, Shaun of the dead), så jag har försåelse för att de kanske inte uppskattas av alla. Folk har olika smak.

Men oberoende av smak, så måste jag nog nämna fem filmer som man måste gilla. Och jaja, det finns andra som borde vara på listan, men nu har jag letat bland de jag själv har, alla filmer jag nämnt i texten har jag här hemma, det är inte så mycket att göra åt, för tillfället. Så här kommer dem, fem filmer du måste se till att se, och du måste gilla dem. Ingen inbördes ordning.

Almost Famous (Untitled)
Donnie Darko
Eternal Sunshine of the spotless mind
Forrest Gump
Garden State

2 Comments:

At 3:48 em, Blogger lisa said...

ja, jag håller nog med.
föruom den första vilken jag inte har sett, men det får vi råda bot på innan sommaren är över...

 
At 9:53 fm, Anonymous Anonym said...

Får jag låna "Eternal Sunshine of the spotless mind" av dig? :)

 

Skicka en kommentar

<< Home