fredag, juli 17, 2009

It's just a place I'm looking for

Jag har hållt mig borta länge nu, flera år faktiskt. Tänkte att jag kanske lite senare kunde ta igen det man missat, köra ett snabbrace för att uppdatera sig. Men nu blev det i fel ordning såklart. Tur att man har någon att skylla på om jag nu skulle få för mig att göra det.

Jag såg Harry Pooper och Halvblodsbajsen igår. På premiärdagen. Synd att jag inte hade ett par runda glasögon, en fin halsduk och möjligtvis en träpinne, då hade jag smält in bra i folkhavet. Men nu fick jag gå med Ron Weasleys syster istället, och det verkade också fungera. Det lite jobbiga i sammanhanget är att jag sett en av filmerna, vet inte vilken av dem det är rent ordningsmässigt, och inte läst någon av böckerna heller så klart. Så vet inte om det är jättelönt att läsa dem, det är inte som att man kommer fundera på om Harry kommer klara sig ur kniporna eller ej.

Förresten så har jag semester, men var är alla egentligen? Letar jag för dåligt eller är det verkligen så att så gott som alla jobbar och har sig? Två veckor till kommer jag ha ledigt, så pass på nu medan tid är och spendera en halv- eller heldag med mig. En idiotsäker plan om du känner att du behöver slappa en dag framför TV:n eller möjligtvis gå några mil längs med Skåneleden. Eller möjligtvis något som befinner sig däremellan.

Någon som vet om bloggosfären har gått och dött helt och hållet nu? Jag har lätt för att missa den officiella statistiken, men just nu vet jag bara en eller en halv person som bloggar. Blir snart dags att cutta i länklistan igen. Det här kommer bli mitt 579:e blogginlägg, lite mer än 3 år har jag bloggat nu. Borde kanske räkna Lunar-inläggen också, men vem orkar räkna? Vissa inlägg har jag suttit och skrivit på i flera timmar, vissa har gått på sekunder. Länkar är väl det enklaste, men tycker nog att jag ändå inte överdrivet på den punkten. Det som tar tid är väl oftast att verkligen få ner det som rör sig i huvudet, knyckla ihop det till en liten boll, för att sedan veckla ut det så att ingen känner igen vad det var från början. På det sättet kan man skriva inlägg som jag tror att ingen förstår, men säkerligen så är det hur tydligt som helst och jag har återigen underskattat andras tankeförmåga. Men det är smällar man får ta.

Och det här med att upprepa sig. Undrar hur många inlägg som har handlat om samma sak utan att jag egentligen tänkt på det. För att inte tala om mitt dåliga ordförråd. Jag vill helst inte krångla till det för sakens skull, men jag känner att vissa uttryck skrivs ner lite väl ofta. Hoppas att jag inte orsakat alltför mycket lidande med mina bristande svenskakunskaper. Inte för att jag har helt koll, men tror nog att jag använder väldigt mycket talspråk när jag skriver. Jag hade säkert kunnat göra det på ett annat sätt, men jag gillar att skriva så här. Jag tycker att när man nått en viss kunskapsnivå inom ett språk så behöver man inte längre styras av dess regler. Alla kommer inte gilla det, men varför bry sig? Det är mycket roligare att säga dåligare än sämst. "Du är dåligast!". Kan det bli mer klockrent? Så länge man blir förstådd så kan det inte var helt uppåt väggarna.

Imorgon så flyger jag iväg igen. Klart man måste resa när det är semester. Och vad är bättre än att få åka med ett flygplan i 3 minuter? Ska bli spännande att se hur det känns imorgon. Har hunnit fundera mer kring det hela nu, och kanske att jag lyckas hålla borta den instinktiva rädslan som finns där. Det gäller bara att koncentrera sig på vilka moment man ska utföra, inte att man hoppar ut från ett flygplan på 1000 meters höjd och att det egentligen känns rättså läskigt.

1 Comments:

At 10:57 em, Anonymous Ginny said...

du får gärna skylla på mig.

 

Skicka en kommentar

<< Home