onsdag, juli 01, 2009

You shook a little turd out of the bottom of your pants

Nu är klockan halv tio, och jag har inget mer som måste göras. Trots min rädsla för Lisa så var jag ändå extremt sent ute med att bekräfta min närvaro till ett visst bröllop. Förhoppningsvis så slipper jag arga sms och liknande. Det var kjol och stråhatt som var angiven klädsel va?

Men jag var alltså och såg på fotboll i måndags. Final i U21-EM. Helt klart den största matchen jag varit på hittills, och känns sjukt bra att det blev av. Man vet aldrig när nästa läge kommer så det gäller att ta chansen. Ett stort tack till Gustav som varit min hälare gällande att fixa fram biljetter. Men matchen, Tyskland - England. England som de flesta svenskar brukar hålla på, och Tyskland som jag brukar heja på trots protester från min omgivning. För många är det nog lite som att hålla på Chelsea. Men det är något gött med Tyskland och deras språk. Som att vi såg spelarbussen utanför stadion, Der Nationalmanschaft (taget ur minnet) stod det på den. En Mercedes i de tyska färgerna såklart. Plus att jag gick runt och sa "Deutschland über alles" lite halvhögt för mig själv. Kan det bli bättre stämning? Jo, lägg till några helt galna tyskar som satt några rader bakom oss som lyckades få fram de mest absurda av läten, plus några gubbar som satt bredvid oss som var tillräckligt gamla för att ha haft idolbilder av Hitler i sin ungdom, eller möjligtvis t o m deltagit i det där andra kriget som var någon gång för länge sedan.

Är det så att alla har en åsikt om Tyskland? Sverige är alltid neutralt, tyskarna måste vara vår motsats. Neutral eller hatad, kanske inget av dem är riktigt bra.

Och sen spelades det även sandfotboll i helgen. Och jag kan säga att jag var riktigt mörbultad efteråt, och jag kan fortfarande inte gå helt bra riktigt än eftersom det värker och är svullet lite överallt. Men det var ju match igår också, och jag trodde inte jag riktigt skulle palla spela så mycket. Konstigt nog så var det tvärtom, har sällan kännt mig så pigg inför och under en match. Ville bara springa så mycket som möjligt, och jag kände inte av ett dugg. Sen är det piss att vi förlorar och det det viset som vi förlorar. Hörde några riktigt häftiga knallar också medan jag cyklade till matchen, och även undertiden vi spelade. Har aldrig hört sådan åska tidigare.

Bästa sättet att hitta min blogg just nu? Testa googla "marijuana+nyttigt". Du behöver inte ha med fnuttarna, det var bara för att markera vilka ord du skulle söka på. Nu när jag har en etablerad blogg så kanske det äntligen är dags att föra fram budskapen jag har på min agenda?

Skulle egentligen avslutat blogginlägget med förra stycket, men letade efter en rad att ha som rubrik. Tänkte ta nåt från Anyone Else But You, den de avslutar med i filmen Juno. Och då såg jag en grej som jag inte lagt märke till tidigare.

"Up up down down left right left right B A start
Just because we use cheats doesn't mean we're not smart"

Konami-koden. För oss som spelade spel på den gamla tiden så sitter den nog hyfsat gjuten. Koden som gav en olika bonusar i olika spel. Oftast oändligt antal contiunes eller liv. Att få med det i en låt måste hyllas.

2 Comments:

At 10:31 em, Blogger .gustav said...

Bra blogginlägg! Hyllningar till att implementera Konami-koden i ett blogginlägg är klart på sin plats.

Tack själv för en trevlig turnering! Har gett många goa minnen och upplevelser. Förresten så mötte jag gubben du satt bredvid på stan dagen efter.

Ps. Säg bara till om du behöver biljetter till något. :)

 
At 2:58 em, Blogger lisa said...

rädd är precis vad du ska va!
moahahahaha!

 

Skicka en kommentar

<< Home