tisdag, november 04, 2008

Knappt rabbel

Jag brukar ha massor av tid. Men nu har det varit hyfsat fullt upp faktiskt. Kanske den stora skulden ska läggas på speltillverkarna? Hittills under höstan så har det blivit Fifa, Rock Band och Fable. Och jag har inte ens hunnit köpa, än mindre spela Fallout 3, som är det viktigaste spelsläppet under hösten. Och den här veckan så släpps även Little Big Planet och Gears of War 2. Sen dröjer det inte länge till Resistance 2. Känns som jag inte har en chans att hinna spela alla. Tibia är helt lagt åt sidan just nu. Och sen ska där pressas in några timmar poker också. Försök klämma in kolla fotboll, spela fotboll, och resa till Malmö för att spela mer tv-spel och kolla ännu mer fotboll. Men blir nog ingen poker där nere. Den här veckan i alla fall.

Singel som jag är så borde det väl vara läge att börja leta efter nytt sällskap snart. Och det finns helt klart ett gäng fördelar med att ha nån vid sin sida. Men just nu skulle jag inte ha tid med det. Känns gött att få lägga en höst på att ägna sig åt sina intressen utan att bli "tvingad" till att umgås med någon. Bara göra sina val efter hur det passar sig.

Sen läste jag i en annan blogg om kunskaper inom olika områden. Även om jag kan lite smått om politik, bra mycket mer om sport, så är mina bil-kunskaper rättså nollställda. Troligtvis så har min 4 år gamla brorson bättre koll än mig. Jag kan hyfsat många bilmärken, och ca inga modeller alls. Jobbar man inom industrin så är där väldigt många som gillar att prata bilar, mekande och hemmasnickrande. Själv så är jag lagom lost på detta. Inte för att jag bryr mig särskilt mycket eftersom jag personligen cyklar, men är man "man" så ska man ju faktiskt kunna lite sånt. Men jag väljer nog ändå att skippa det. Låtsas-intressen är inget att ha ändå.

Det här med allmänbildning. Kanske lite väl vitt begrepp, och när jag tycker jag är allmänbildad så innebär det troligtvis att jag har kunskaper inom vissa områden. Men jag gillar att vara det. Vet inte om det ger något egentligen, men ska man behöva beräkna in det? Som att läsa artikel efter artikel på wikipedia, även om det nu var ett tag sen jag gjorde det. Eller ha lite koll på varför man får brainfreeze. Jag har ingen riktigt använding för det, men lite kunskap har ingen dött av.

Självklart har folk dött av kunskap. Kanske om man vetat något man inte borde veta. Eller veta något före alla andra och bli anklagad för häxkonster eller liknande. Kanske att man vet något, men vägrar berätta om det. Men rent sådär så måste jag säga att det är ett av mina favorituttryck, det kan alltid läggas in så där härligt ironiskt. Lite [insert word] har ingen dött av. T ex:
-Lite krig har ingen dött av.
Helt klockren mening, och så totalt fel. Men den kanske är lite väl tydlig med det ironiska, det mer subtila ironiska brukar kännas bättre.

Vill ni få tag på mig så är det bara att höra av er via match.com

2 Comments:

At 11:16 em, Blogger Soulman said...

Jag tycker det är skönt att inte ha kunskap inom alla områden även om man känner sig lite dum när någon pratar om det. men det är bara att inse att jag vet mer om någon annat än den personen.

Annars kan du pröva på speeddating, jag har hört att det funkar och match.com skulle svika dig! ;)

alla tänker olika. jag tycker inte det är ett dugg manligt att kunna bilar, jag brur mig heller inte om att någon har en "snygg" bil. men förståss ganska bra om man kan laga bilar, blir så mycket billigare då. :p

 
At 5:47 em, Blogger Sajmon said...

Är man inte intresserad så är det inte särskilt lönt att försöka specialisera sig, men det är ju ändå rättså gött att veta lite om mycket kan jag tycka.

Speeddating låter inte särskilt trevligt, för många att träffa på för kort tid. Eller för lång tid.

Eh, i framtiden så kommer man ändå knappt kunna mecka nåt eftersom det är så mycket krångligare med alla datorer i bilarna som styr allting.

 

Skicka en kommentar

<< Home