söndag, april 05, 2009

But I will always let you down

Vad som hänt i helgen? I fredags var det en stor dag. Äntligen blev det dags att se Pans Labyrint. Har hunnit tappa lite förhoppningar med tiden eftersom det var ett tag sen den kom ut, men vilket film alltså! Helt magiskt bra, det bästa jag sett på länge. Har du inte sett den så se till att gör det. Den är inte helt fri från läskigheter, till och med stundtals extremt rå. Men känslan i den och som filmupplevelse är den svårslagen.

Den har även gjort att mitt intresse för olika mytologier tillfälligt har blommat upp. Vilka grejer folk hittade på förr. Någon som rört sig kring Ljungdala-området här i Hässleholm någon gång. Nu bara för några minuter sen så läste jag att Breidablick inte bara är namnet på kullen där kanske någon annan förutom jag har grillat eller åkt pulka förr om åren. Men det var också namnet på asaguden Höders boning. Bara en sån grej till exempel. Hur intressant är inte det? Man kan ju fundera på hur länge det namnet funnits egentligen?

Helgens andra stora händelse var Loney Dear på Debaser i Malmö. Det var inte samma grej som att se han på Frizon i somras, verkligen helt andra förutsättningar. Men spelningen var bra, och I am John var bättre än någonsin. Han har många bra låtar, men just den låten är verkligen extremt överbra. Har hört den så sjukt många gånger, men har ändå inte lyckats tröttna på den. Och versionen igår där han först började sjunga på Hound Dog så var den bättre än någonsin förr.