söndag, maj 03, 2009

I am a fool, but you just won't think of it now

Statistik är kul. Som att svenska kvinnor tycker att de svenska männen var manligare förr. Det är kvinnornas "dom" som Metro skriver. Hela 43% tycker så. Hmm. 43%. Innebär det att 57% tycker tvärtom? Samma artikel skriver om att hela 18% av kvinnorna tycker att utländska män är manligare. Sett till 82% så är inte 18% jättemånga. Och då har jag inte ens börjat gå in på vad manligt är och vem det egentligen är som definerar det begreppet. Värdelös statistik när den är som bäst. Alltså sämst.

Men artikeln tog även upp andra viktiga frågor. Egentligen den biten jag tänkte skriva om. Men jag har hört folk som i sina bloggar användt sig av uttrycket av "Män är svin" och även hört folk tycka att det är så illa att killar alltid ska vara så ytliga av sig. Till skillnad från tjejer som aldrig är det? Men i vilket fall, kvinnor hade fått frågan om vad de ansåg vara attraktivt respektive oattraktivt. Ska kvinnorna nu bevisa att de verkligen ser bakom skalet och mer letar efter en vettig person och inte något tomt med fin yta? Så vad är det kvinnorna vill ha?

Förstaplatsen bland egenskaper är den mest självklara av alla. Humor. Alla vill ju ha en rolig kille. Det är roligt när man lyssnar på fredagsflörten i P3. Alla tjejer som letar efter kille tycker att han ska vara rolig. Som att rolig är något universellt. Borde man inte också nämna vilken typ av humor man gillar? Roligt är inte alltid roligt.

Men vidare till vad kvinnor vill ha. Man ska vara en gentleman, vara säker på sig själv och en extremt liten del av de tillfrågade svarade framgångsrik (1%). Det låter väl extremt bra måste jag säga? Inte ett dugg om utseende eller om att kvinnor skulle rata tjockisar utan tvättbräda och såna saker. Men så bra är ju inte verkligheten, och det får väl ses som en positiv grej att det också nämns så att ingen försvinner bort i ett rosa drömmoln utan att världen som den är.

Så vad är det kvinnor inte vill ha? De vill inte ha killar med dålig hållning och slokande axlar, överviktiga, spinkiga eller killar med feminina drag. Helt plötsligt inga egenskaper om att vara snål, egoistisk eller mallig. Jag vet inte vad det säger egentligen. Kanske inte massor. Men ena listan handlade bara om person, den andra om yta.

Det jag funderar på är att icke-listan är vad folk automatiskt sorterar bort från vilka de kan tänkas dejta, och när väl det är skett så är bra-listan det man lite mer specifikt är ute efter. Någon som har lite idéer kring det hela?

2 Comments:

At 12:32 em, Anonymous Anonym said...

Hade varit spännande att läsa artikeln. Finns den att hitta på nätet?

 
At 3:34 em, Blogger Sajmon said...

http://www.metro.se/2009/04/28/12499/slokande-axlar-feta-och-dalig-hallnin/

 

Skicka en kommentar

<< Home